Blog Image

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Ny flyger de 2 sista pojkarna ur boet!

Uncategorised Posted on Mon, November 04, 2019 15:21:20

Nu blir det tomt och tyst i huset! Den sista pojken har fått en härlig ny familj och flyttar imorgon till Eksjö. De kalla honom för Olsson – Olsson ska bo med 2 katter, 2 tjejer och deras föräldrar! Han kommer att hänga med på fisketurer med husse och plocka svamp i skogen med matte och jag är säker på att tjejerna kommer att lära honom en massa trix – det kommer att bli ett härligt liv för Olsson co!

Jag har planerat in en massa roliga aktiviteter för de vuxna hundarna då de blir lite åsidosatta när vi har valpar i huset. Meeeennn nu är det deras tur att ha kul och huset ska återställas i sitt vanliga skick, november blir en händelserik månad.

Ha det härligt!Nya familjer till de små

Uncategorised Posted on Wed, October 30, 2019 12:08:55

Nu har de små börjat flytta och som vanligt är kennelmatte inte vidare bra på just det momentet…men som tur är har jag förstående valpköpare som har har överseende med mina tårar. Det är så tyst i huset nu! En kille flyttar nästa vecka och en kille letar efter hans rätta familj. Viktigt att matcha varje individ med den rätta familjen så att förutsättningarna för ett långt lyckligt liv tillsammans blir så bra det bara går!

Emil bor nu i Aalborg/Danmark – By Frost Lets Twist Again – Lycka till!
Aske bor nu i Bagsvärd/Danmark – By Frost Endless Twist – Lycka till!
Maggie bor nu i Hörsholm/Danmark – By Frost Twisterella – Lycka till!
Maya bor nu i Järbo – By Frost Lets Do The Twist – Lycka till!
Alma bor nu i Lund – By Frost A Perfect Twist – Lycka till!
Nova bor nu i Vejbystrand – By Frost Everybody Twist – Lycka till!

Alla är nu hemma med deras nya familjer och alla har kommit till rätta och allt fungerar som det ska med plus i kanten enligt mina kära valpköpare som rapporterar frekvent ….. jag är mycket STOLT över “mina” småttingar de är så framåt och kavata – STORT LYCKA TILL ALLA KÄRA VÄNNER!Nu börjar de små flytta

Uncategorised Posted on Fri, October 25, 2019 06:51:54

Det är några tuffa och härliga dagar som väntar! Igår flyttade Emil till Ålborg i Danmark och som vanligt trillade tårarna men VILKEN fantastisk familj han fått. Det känns ledsamt men också härligt. De små är redo för att gå vidare i deras liv och utveckling och det kan de bara få ute i världen. Lisa hjälpte mig med lite bilder på de små när vi var på besök i Snogeholm Tack 👍

Ha en härlig dag! Nästa flyttar idag ….ännu har jag inte riktigt hittat den rätta ägaren till min superfina svart/vita pojke By Frost Popeye Twist som är besiktigad utan anmärkning, en fantastisk fin pojke som förtjänar ett aktivt och kärleksfullt hem och gärna hos någon som skulle vilja visa honon på en utställning någongång 😘 han är VERKLIGEN en god representant för rasen inside out! Hör gärna av dig om du skulle vilja komma och hälsa på honom!

Kram Helle

By Frost Popeye Twist 💙💙💙


Finputsar formen inför flytt👍

Uncategorised Posted on Mon, October 21, 2019 06:21:19

Dagarna går och alldeles snart är det tid för de små att flytta 🙈. Dagarna fylls av aktiviter som ska förbereda dem för deras nya liv i deras nya familjer.

De var åkt bil flera gånger med mamma och utan…det gick RIKTIGT bra! Varit på besök hos Lucas familj och besökt nanny Birgit och Bibis trädgård. Nu väntar ett besök på tågstationen i Ystad och på flygplatsen, men först blir det vaccination på tisdag! Idag ska vi på skogspromenad.

Vi har haft besök av Emilie mitt gudbarn och kusin som myst med valparna och hjälpt mig med att bland annat göra iordning valpparketet som varje valp får med sig hem. Tack Emilie du är en pärla ❤

Här kommer lite bilder på från våra aktiviteter!

Mina föräldrar har också varit på besök ❤

Ha en härlig dag! Kram på erAktiviteterna ökar i takt med att valparnas flytt närmar sig!

Uncategorised Posted on Wed, October 16, 2019 00:37:22

Åhhh va kul de så är just nu – det är full fart de små utvisar ett utmärkt trädgårdsintresse 🙈 och är väldigt hjälpsamma. Men det är så KUL att se så modiga de är. Leken är intensiv och de orkar mer men kräver också mer av mig. Bilåkningen går som en dans…ingen säger nått imorgon ska vi åka utan mamma vid deras sida – så får vi se. Annars så flyter allt på som det ska. De har testat deras koppel och när vi åker iväg imorgon ska de få gå lite på byn om vädret tillåter det. Här om dagen blåste det så mycket så att valparna nästan blåste iväg när de hoppade. Här har ni lite bilder från de senaste dagarna! Natti natt sov gott!Efter regn kommer solsken och lek i trädgården

Uncategorised Posted on Tue, October 08, 2019 17:36:03

Efter en regnig förmiddag blev det äntligen uppehåll och valparna fick för första gången testa hur det känns när allt är blött – men de hade inga problem med det och skuttade runt som vanligt nyfikna och glada 💙💙💙💙❤❤❤❤

Lek i trädgården

Hoppas att ni haft en härlig dag! Jag ska fortsätta att planera vad vi ska hitta på under 2020, men en By Frost träff ska det bli! Kram på er från oss allaVår dag i trädgården!

Uncategorised Posted on Mon, October 07, 2019 21:44:46

Dagen bjöd på sol efter en kylig morgon! Valparna kunde äta och leka ute i flera omgångar

Mamma bjuder
Träna på att vara i bur…den är öppen såklart!
Tror jag “svimmar” lite!
Happy hour!

Hoppas att ni också har haft en härlig dag.

Kram från ossValparna är 6 veckor imorgon

Uncategorised Posted on Mon, October 07, 2019 15:45:47

Min senaste underverk är imorgon hela 6 veckor gamla vart tar tiden vägen. De är så fina och roliga nu leker som bara den, äter och sover. Troja diar dem fortfarande och nu hjälper Donna till med att tvätta och fixa med dem – det är underbart att se när mamma och dotter hjälps åt.

De är ute i trädgården när vädret tillåter det och som tur är tittar solen fram och värmer upp marken så att omställningen från livet inne i huset till livet i trädgården inte blir alldeles för stor. Har börjat med att ta ut dem för att kissa när de har ätit mitt på dagen för att sakta vänja dem vid att göra sina behov ute – därmed säger jag inte att de är rumsrena när de flyttar det hade varit att ta i, men vi gör små små steg i rätt riktning.

De flesta av de blivande valpköparna har varit på besök och som det ser ut just nu så har 5 av de 8 hittat sina blivande ägare – 2 pojkar väntar på att allt förhoppningsvis faller på plats och en pojke letar jag fortsatt rätt ägare till men det kommer…från mig flyttar ingen utan att jag har fått träffa de blivande ägarna och att vi har en god kontakt. Att godkänna eventuella nya ägare till mina valpar via sms, mail eller på annat opersonligt sätt är i min värld inte acceptabelt och då blir det ingen valp från mig!!

Här kommer lite bilder från vår vardag!

Blå hane
Röd tik
Full fart!!
Donna erbjuder mys och omvårdnad när mamma Troja matar de som ännu inte är mätta!


Next »