Blog Image

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Lite nya bilder på valparna

Uncategorised Posted on Mon, September 16, 2019 12:43:32

Allt flyter på som det ska de små försöker ivrigt hålla balansen på de vingliga benen och går det inte tillräckligt fort tar de till en roligt krypteknik medans de låter. Nu låter där små försök på skall från lådan. Snart ska de få en ny och en större miljö att vistas i, fast föda ska introduceras och första avmsakningen ska göras. Små små steg ut i verkligheten 💙❤

Hej världen

Ha en fantastisk dag, här i Skåne blåser det reelt får nog snart sätta undan utemöblerna fast det tar emot 🙈

Kram på er!Hösten är här!

Uncategorised Posted on Wed, September 11, 2019 19:29:39

Hösten har anlänt Skåne. Det känns när vi drar iväg på på morgonrundan. Luften är krispig, hög och allt är blött. Det är härligt att få vakna i skogen tillsammans med hundarna. Vi drar iväg innan de flesta har fått i sig morgonkaffet. Än har bokskogen sina löv och färg men snart sker den magiska färgskiftningen. Valparna växer, äter och det är numera mera aktivitet. Nästan alla har öppnat ögonen och det är så härligt att kunna titta “in i deras själ” här kommer lite bilder från skogen, vår trädgård och på valparna såklart – ha en skön kväll 🙏2 veckor med Trojas valpar

Uncategorised Posted on Tue, September 10, 2019 17:02:12

Sitter vid valplådan och lyssnar på de små. De börjar visa lite av deras personlighet och mitt skrivblock fylls med små notiser om varje individ och sedan jämför jag med tidigare kullar för att se om jag hittar några likheter. Det är ganska fantastisk att tänka sig att dessa små ska flytta om ca 6 veckor och då är de redo för världen 🙈. Nej nu ska jag inte tänka på det….ska bara njuta och se dem växa och utvecklas.

Alla mår jättebra och de försöker ta små vingliga steg i lådan. Ögonen börjar öppna sig, det är nu jag känner att vi kan börja få riktig kontakt man kan på något vis se in i deras själ….

När jag städar valplådan brukar jag lägga alla i en liten varm skön mjuk bädd där de kan ligga tätt intill varandra. Nu är den tiden snart slut de får helt enkelt inte plats och “smiter” och speciellt när mamma står bredvid med “happyhour” baren öppen 🤣🤣

Vi är snart på rymmen 😜
Hej alla här är jag 👀
Schapendoesvalpar 💙💙💙💙❤❤❤❤


Nu kan de små snart se oss!

Uncategorised Posted on Mon, September 09, 2019 17:25:29
Först en liten glipa – snart ser de på riktigt fast det är suddigt till en början! De ska bli härligt när kan få ögonkontakt – annars är det full fart i lådan – dagarna består av sömn. mat och såklart beundran!


Reportage om vår resa till Norge

Uncategorised Posted on Fri, September 06, 2019 17:23:16
Denna bilden säger allt eller? 😉

I sista minuten typ kl 23.55 dagen innan anmälningstiden för Norska Rasspecialen gick ut, bestämde jag mig … Klart att vi ska till Norge! Birgit var standby här hemma och Elin var hemma, båda såg till att hundarna som inte skulle med hade det bäst, där ibland Troja som var högdräktig hade det bäst när vi var på “rymmen”. Jag tvekade då Troja var väldigt tung och tjock men med övertalan och visshet om att hon och de kommande valparna var i trygga händer så blev en en snabb runda till Norge! Jag längtade som en galning efter att får träffa By Frost gänget som bor där och såklart Elsa, Cassi och Ida.

Vi hade några underbara dagar i goda vänners lag, många skratt, glädjetårar och fantastiskt väder. Det var på alla sätt dagar som jag kommer att bära med mig länge länge!! Här kommer lite bilder från en framgångsrik helg i Norge .. (vill du läsa resultaten får du ta en titt på hemsidan www.byfrost.se) och jag vill att ni ska förstå att STÖRSTA vinsten är mina vänner, hundarna och vår fantastiska gemenskap – i skrivande stund hoppar mitt hjärta lite extra och en skön känsla infinner sig i kroppen – ni som känner mig vet!!! TACK FÖR ATT NI FINNS I MITT OCH “MINA” HUNDARS LIV!

Ha en skön helg alla!Valplycka!

Uncategorised Posted on Fri, September 06, 2019 16:19:23

Nu är valparna 1 vecka och de små växer och mår fint. Dagarna fylls av snuttande, smaskande, tvättande, matande (den biten står Troja för) och sömn. De andra hundarna i flocken fixar förändringen i huset utan problem och lille Bob är såååå nyfiken så att han nästan spricker. men han håller sig på mattan och går inte in till Troja och valparna. Troja säger inget men han känner att det inte är läge och kolla läget – klok kille!

Suger sig fast som en mal 🙂 🙂

Har nu uppdaterat hemsidan med en del bilder på de små. Nanny Birgit har varit på besök och har hjälpt mig med att hålla de små. De är ganska livliga redan så det är inte så lätt. men de är så gulliga oavsett hur man håller . Ta gärna en titt på www.byfrost.seBilder på de små – det gäller att passa på de blir snabbt stora

Schapendoes Posted on Mon, September 02, 2019 21:21:41


Oj oj OOOJJJ var roligt 8 valpar i huset igen 💙💙💙💙❤❤❤❤

Uncategorised Posted on Mon, September 02, 2019 18:16:21

Nu är de här 8 härliga schapendoesvalpar Troja och Chapman har blivit föräldrar 🥰🇸🇪🇸🇪Next »